woensdag 30 mei 2012

Koken: Gezond en lekker tussendoortje of lunch - Italiaans broodjes/toastjes met tomaat basilicum, mozzarella en olijfolie.




























We moeten de Italianen bedanken voor het bedenken van deze simpele, gezonden en bovendien o zo lekkere combinatie: een broodje of toastje met tomaat, basilicum, mozzarella en olijfolie. Misschien ken je deze combinatie wel, maar in Italië doen ze het stukken meer dan hier in Nederland. Daarom vond ik het leuk om het vandaag met jullie te delen.



























Wat heb je nodig
  • Tomaat
  • Basilicum
  • Vergine olijfolie
  • Mozzarella
  • Peper en zout 
  • Brood (stokbrood, Italiaanse bol, boterham e.d.) of toastjes.
Natuurlijk hoef je niet perse alle ingrediënten te gebruiken, ik heb bijvoorbeeld geen mozzarella gebruikt omdat ik een melk allergie heb en het blijft heel lekker! Het is natuurlijk gezonder om het zout weg te laten maar het maakt het wel nog net iets lekkerder. Als het een lunch is kan je het beste stokbrood of een Italiaanse bol gebruiken, als het een tussendoortje is kan je beter toastjes gebruiken.

Hoe maak je het
Zoals ik al zei is het heel simpel, maar nog even voor de duidelijkheid:
1. Pak het brood of je toastjes en giet er heel voorzichtig wat 'vergine' olijfolie overheen.
2. Snijd de tomaat in plakjes en leg het op je brood/toastje.
3. Snijd mozzarella in stukjes en leg het op de tomaat.
4. Pluk of of pak wat basilicum en snijd het in kleine stukjes en leg het op de mozzarella en tomaten.
5. Nu kan je nog wat peper en zout naar smaak toevoegen en dan ben je klaar :).


Photobucket


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Laat gerust een reactie achter ;)