woensdag 25 april 2012

Nieuwe app test: Proefdiervrije make-up, Time2Makeup
Sinds gister ligt er een geweldige app in de app store, Time2Makeup. Een initiatief van Proefdiervrij. Met deze app kan je met je smartphone terwijl je in de winkel staat de barcode scannen en zien of dat product op dieren getest is. Heel fijn om te weten, zeker als je echt geen cosmetica met proefdieren wilt kopen.

 De app bestaat uit een scanner, cosmeticagids en je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief van Proefdiervrij. Voor de applicatie heb je dus wel een smartphone nodig, met een camera natuurlijk. Maar die hebben de meeste wel. De scanner werkt op allerlei cosmetica, make-up, tandpasta, shampoo, body lotion enz. Wat je maar wilt! De app is verkrijgbaar voor Apple en Android toestellen.


Zoals ik laatst ook al vertelde in dit artikel, willen ze proefdieren in 2013 afschaffen in Europa maar sommige mensen proberen dat met 10 jaar te vertragen. Je kan hier een petitie tekenen tegen dierproeven: http://www.fightinganimaltesting.com/.

 Stukje over dieproeven
"Lush en de Humane Society International zijn van mening dat dierproeven om nieuwe cosmetische producten of ingrediënten te produceren moreel en wetenschappelijk niet gerechtvaardigd zijn. Dieren worden onderworpen aan aanzienlijke pijn en stress tijdens de toxiciteit testen; zelfs zwangere dieren worden gebruikt en hun ongeboren baby’s worden chemisch vergiftigd. Dier-toxiciteit testen zijn daarnaast wetenschappelijk onbetrouwbaar om menselijke veiligheid mee te garanderen aangezien dieren en mensen heel anders kunnen reageren op dezelfde chemicaliën. Cosmetica kan gemakkelijk worden vervaardigd zonder enige dierproeven, door gebruik te maken van de duizenden ingrediënten waar veiligheidsdata van beschikbaar van zijn en/of door gebruik te maken van de geavanceerde alternatieve testmethodes, zoals 3D menselijke huidmodellen, reageerbuis cel-proeven en computermodellen."

Hoe werkt het?
Ik vind het jammer, want ik heb het idee dat het alleen werkt op de merken die niet op dieren testen. Alleen The Body Shop deed het bij de producten die ik had gescand. Essence doet het ook niet, terwijl die niet op dieren testen. Het is een goed concept, maar voor het echt handig is zullen ze nog veel merken moeten toevoegen.


Photobucket

1 opmerking:

  1. Ik had hem al op beautylab.nl en veracamilla.nl voorbij zien komen. Jammer dat hij niet zo goed werkt!
    Ik zag dat je je header hebt bijgewerkt, zo is het mooier!
    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter ;)