donderdag 8 maart 2012

No-Poo movement? Je haar wassen zonder shampoo...

Ik zat rustig te kijken in een mode special van het Volkskrant Magazine. Er stond een heel beauty alfabet in en bij de N stond iets heel interessants, de no-poo movement. De wattes?  Dit is een groep mensen die geen shampoo gebruikt omdat het de natuurlijke balans van het haar verstoort.

Gaat je haar dan niet stinken, wordt je haar niet ontzettend vet en vies? Die vragen komen bij mij en vast meer mensen op. Laatst vroeg ik me zelfs nog af, hoe doen mensen in de wildernis zonder shampoo? Best erg eigenlijk, want je haar heeft eigenlijk een eigen systeem om je haar schoon te krijgen. Shampoo? Dat heb je dus niet écht nodig. Het wordt er allemaal van jongs af aan in gegoten. Maar toch zou ik niet zonder willen.

Shampoo en al die andere schoonmaak goedjes zijn ook eigenlijk heel slecht voor je gezondheid. In veel shampoos zit SLS. Sodium Lauryl Sulfate. Het is goedkoop, reinigt goed en schuimt goed. Zo goed dat het ook voor het ontvetten van motoren wordt gebruikt, ja echt. Het neemt al het vet weg, dus ook de goede vetten op je hoofd. Daardoor breekt je haar sneller en droogt het uit.
Ervaringen van mensen
Je zal echt even moeten doorbijten, 3 weken lang. Je haar zal plakkerig zijn en niet zo schoon als je gewend bent, maar volgens veel mensen is het het ook waard. Je haar word volumineuzer en dikker. Als je het dan ook doet, zou ik het in de zomervakantie doen wanneer je niet zo veel mensen tegen komt.

Veel mensen gebruiken ook vervangers voor shampoo. Zoals conditioner zonder siliconen, dat kost alleen wel veel tijd omdat je het goed moet laten intrekken. Maar je zou er heel mooi haar van krijgen. Ook wordt er "Baking Soda" en appelcederazijn gebruikt. Het azijn ruikt niet echt lekker, dat is een minpuntje.

Bron:
http://www.myblackhair.nl/no-poo-movement/ 

Kijk eens op:

http://www.naturemoms.com/no-shampoo-alternative.html 


Er zijn zelfs mensen die geen zeep, deoderant, dagcrème en tandpasta gebruiken. Niks voor mij! Misschien de conditioner methode wel, maar ik denk niet dat ik dat vol ga houden i.v.m met de tijd. Of gewoon iets minder shampoo gebruiken, dat zal vast wel lukken...
No-poo movement, iets voor jou?


Photobucket

3 opmerkingen:

  1. Ehm nee, niets voor mij! Haha, ik zou er echt niet tegenkunnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat het er met de paplepel in is gegooid, ik zou nu lastig zonder kunnen. Dat andere producten (zeep, deoderant, dagcrème en tandpasta) ook gebruikt worden, geeft maar aan dat het niet zo vreemd is dat ook motoren er baat bij hebben. Natuurlijk ga je voor je lichaam opzoek naar iets met een mildere werking, maar uiteindelijk bezitten die stoffen natuurlijk dezelfde eigenschappen. We maken zelf onderscheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik behoor nu geloof ik ook tot deze beweging :), want ik ben nu een maand shampoo-vrij. En ik ben er ontzettend blij mee!! Mijn haar zit echt veel beter dan toen ik nog waste met shampoo: meer volume en het voelt dikker aan. Ik ben dus om!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter ;)