zondag 4 maart 2012

DIY: Komkommer&tomaat katoen masker

Op zondagen heb ik vaak zin om mijn gezicht eens lekker extra te verzorgen. Deze keer wilde ik zelf een masker verzinnen en maken met dingen die gewoon thuis in de keuken staan. Ik wilde iets met komkommer en tomaat doen alleen het leek me te vloeibaar om op je gezicht te smeren. Toen herinnerde ik me de video van Michelle Phan in waarin ze katoen watjes gebruikte bij een masker. Perfecte oplossing!

Wat doen de ingrediënten
Komkommer werkt erg kalmerend en verzachtend voor je huid. Komkommer bevat dezelfde hoeveelheid waterstof als de huid, wat het makkelijker maakt alle probleem-zones te behandelen. Maar natuurlijk willen we ook iets dat tegen puistjes helpt. Daarvoor voeg je tomaat toe. Tomaat bevat lycopeen, wat de ontstekingsreactie van puistjes vermindert. Het werkt ook matterend en bevat erg veel vitamine C en A.
Te gebruiken bij: Acne, donkere kringen, wallen en onrustige rode huid.

Wat heb je nodig
  • Een stuk komkommer
  • Een tomaat
  • Blender/keukenmachine/staafmixer o.i.d.
  • Watten schijfjes
  • Eventueel: 
  • Een grote kom
  • Waterkoker
  • Groene thee
  • Poriën strip
Ik had geen tomaat in huis dus ik het alleen met komkommer gedaan wat ook kan.Stap 1 (Hoeft niet)
Pak een grote kom en doe daar net niet kokend water in. Doe hier een zakje groene thee in en stoom je gezicht. Doe nu meteen een neus strip op omdat je poriën nu het meest open staan, droog je gezicht niet af. Maak nu met een nat washandje de neus strip nog natter. Kijk op de klok hoe laat het is.


Stap 2
Terwijl de neus strip zijn werk doet maak je het masker klaar. Pak een stuk komkommer, schil het en snijd het in stukjes. Doe het in de keukenmachine of een beker van de staafmixer. Pak een tomaat, was die en haal de harde kern eruit. Snijd ook deze in stukjes. Crush nu alles tot een fijn papje :)!
 

Stap 3
Zet het nu in de koelkast in een bakje of beker zodat het straks nog meer verfrissend is. Als er ruim een half uur voorbij is en je neus strip keihard is, kan je die eraf halen en het mengsel uit de koelkast halen.
 
 
 
Stap 4
Ik heb 2 brede schijfjes gebruikt en 2 gewone ronde. Doordrenk ze in het mengsel en trek ze uit elkaar zodat je twee dunne lapjes hebt. Nu kan je ze op je gezicht drukken. De grote kan je op je wangen en voorhoofd gebruiken en de kleine op de overige plekjes en je kan ze ook nog door de helft scheuren voor echt kleine plekjes. Je kan ook nog twee ronde schijfjes op je ogen leggen als je donkere kringen of wallen hebt.

 Stap 5
Als je ook twee schijfjes op je ogen legt raad ik aan om even te gaan liggen, maar als je snel in slaap valt zou ik wel even de wekker zetten want het is erg rustgevend ;). Bij haast zou ik het 10 minuutjes laten intrekken. Als je geen haast hebt zou ik het gewoon zo lang mogelijk laten intrekken. Ik heb het ruim een half uur laten intrekken.
 
Stap 6
Als je het lang genoeg hebt laten zitten kan je het er af halen. Ik denk niet dat je het er persé af hoeft te wassen. Dat moet je zelf even bekijken.


Geen blender of weinig tijd? Volg deze stappen
Stap 1
Snijd een stuk komkommer in plakjes. Pak ook een tomaat en snijd de bovenkant er af. Haal het kroontje er niet af! De rest kan je opeten :).
Stap 2
Wrijf je gezicht in met het schijfje tomaat en hou het vast aan het kroontje. Laat dit zitten en leg nu plakjes komkommer op je gezicht en je ogen.
Stap 3
Na 10-15 minuten of langer kan je het eraf halen en je gezicht afspoelen.

Het resultaat van het komkommer masker was een hele gekalmeerde huid en veel minder rood! Zeker in combinatie met tomaat lijkt het me een heel geschikt masker voor de jonge huid en acne.

Succes!
 
Photobucket

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter ;)