maandag 30 januari 2012

Discussie: Rood haar

De laatste tijd hoor je de hele tijd: "ginger dit, ginger dat". Ik vind dat zo raar en gemeen. Iemand hoorde ik zelfs een keer zeggen over een jongetje met rood haar in een film die wees was: "wie wil er nou een ginger". Wat vinden jullie over dit onderwerp?
Ik kan er echt niet tegen als mensen zo doen. Het is eigenlijk hetzelfde als mensen discrimineren om hun huidskleur, mensen benoemen als een ras. Het is maar een haar kleur, mensen zouden niet iemand uitgescholden moeten worden om hun haarkleur of worden geslagen als je naast een "ginger" zit, want dat gebeurt ook.

Rood haar vind ik heel mooi, vooral bij Rihanna. Maar natuurlijk rode haar kleur vind ik ook erg mooi!

Wat vinden jullie van dit onderwerp?Photobucket


5 opmerkingen:

 1. Effe off topic, mijn dochtertje heet Ginger! :D Hihi!
  Rood haar kan supermooi zijn, ikzelf heb mijn haren ook rood gekleurd, al zijn ze ondertussen oranje door een mislukt ontkleurings en kleuringsexperiment (Damn!! Haha!) maar dan bedoel ik wel meer gekleurd rood haar. Persoonlijk vind ik dat natuurlijk rood ook mooi kan zijn, maar de ene staat het al wat leuker dan de andere en al mag het inderdaad fout zijn om mensen te discrimineren op haarkleur, huidskleur, geloof of wat dan ook, gekleurde rode haren vind ik persoonlijk toch mooier... Maar dat is mijn mening natuurlijk en daar wil ik niemand mee aanvallen of zo! Effe voor de duidelijkheid... ;) Mijn favo kleur is lichtblond... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt? Wat grappig! :P
  Ik vind het allebei wel mooi, lichtblond idd ook :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet echt objectief als roodharige zijnde, maar ik vind rood geverfd haar meestal veel lelijker dan natuurlijk rood haar. Het is zo overduidelijk nep en vaak te hard van kleur t.o.v. de huidskleur.

  Het ligt er maar ook aan hoeveel make-up iemand er bij draagt. De gemiddelde roodharige die afgebeeld wordt, is Iers, draagt geen make-up en zit onder de sproeten (wat mensen mooi kunnen vinden), maar een rihanna of katy perry met knalrood haar ziet er waarschijnlijk zonder make-up ook wat minder uit.

  Ik heb af en toe wel gezeten met mijn haarkleur, maar hoe ouder ik werd des te vaker werd mijn haarkleur oprecht mooi gevonden. Ik ben dan nu ook gewoon trots op mijn haarkleur.

  In Groot-Brittannië schijnt roodharigen pesten inderdaad erg hot te zijn, bizar als je bedenkt dat daar de meeste roodharigen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind rood haar alsin wat Rihanna heeft niet altijd mooi. Bij Rihanna vind ik het ook niet staan, maar bij andere mensen soms wel. Dat vind ik ook helemaal geen 'ginger haar' xD
  En verder heeft mijn vriendje 'ginger haar' (karamel kleurig oranje haar xD), en ik viel altijd alop jongens met die haarkleur, dus ik vind het sowieso mooi! (stiekem hoopte ik ook altijd op een vriendje met rood haar en dat is dus goed gekomen! :P )

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter ;)