vrijdag 6 januari 2012

Discussie: Nachtcrème: wel of niet?

Je hoort veel verschillende dingen over nachtcrème. De ene zegt dat men geen nachtcrème moet gebruiken omdat de huid 's nachts moet rusten, terwijl de ander juist zegt dat nachtcrème de belangrijkste crème is van allemaal. Wat zijn jullie bevindingen over nachtcrème?

Wel nachtcrème
Zelf gebruik ik geen nachtcrème. Ik heb nooit echt het idee gehad dat ik het nodig had. Van iemand hoorde ik ook dat je huid 's nachts juist moest rusten. Maar ik heb ook gelezen dat het juist heel belangrijk is:
Alle organen rusten 's nachts met je mee, terwijl je huid dan juist druk bezig is met de cel vernieuwing en het vuil van overdag  er uitwerkt. Alles gaat dan sneller. De nieuwe cellen moeten dan meteen gevoed worden. Dagcrème beschermt je huid overdag tegen uv-straling en vuil in de lucht, dus is het overbodig en tamelijk zinloos om dat 's nachts te gebruiken. Bovendien bevat een nachtcrème hele andere werkstoffen. Voor de jonge huid is het heel goed om nachtcreme te gebruiken omdat 's nachts het meeste talg wordt aangemaakt en nachtcrèmes die een beetje afremmen.
Reinig je huid natuurlijk wel goed voor je crème opbrengt!

bronnen: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/18911-wat-is-het-nut-van-een-nachtcreme.html, http://www.loesje.info/cosmetica/nachtcreme.htm


Geen nachtcrème
De huid moet 's nachts kunnen ademen. De huid maakt 's nachts uitscheidingsprocessen door en dan moet de huid niet afgesloten worden omdat je daardoor rimpels kan krijgen.
Hier een filmpje van ene dr. Hauschka die absoluut geen nachtcrème aanraad.

In alle bij de redeneringen zit wel wat. Gebruiken jullie nachtcrème?PhotobucketGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Laat gerust een reactie achter ;)