maandag 10 oktober 2011

Review: Nivea Repair&Care SOS Body Creme

Het is nu echt herfst geworden. Winterjassen, sjaals en mutsen mogen weer te voorschijn komen. Maar dat betekent ook dat je huid wel een hydraterend steuntje in de rug kan gebruiken :). Van al die wind en droge lucht droogt je huid namelijk heel erg uit. Toen kwam Nivea met een Repair&Care Sos lijn te hulp.

Verpakking
De creme zit in een grote witte pot en bevat 300 ml. Wat best veel is en 12 maanden houdbaar is. Op de onderkant staat nog wat informatie:

"Ontwikkeld door dermatologen, voor de extra droge huid.
Deze effectieve herstellende body crème is het eerste product van Nivea dat gedurende 48 uur de zeer droge huid herstelt en verzacht.
Hoe wordt het effect van het 48 uur herstel bereikt?
De innovatieve formule met Dexpanthenol werkt op 2 manieren.
  • Het versterkt de huidbarrière om vochtverlies te vermijden
  • Het steunt de huid haar eigen hydratatie systeem te activeren. 
Urea voedt de droge huid intensief. Extra droge huid en ruwe huid verandert in een zachte, soepele huid.
Huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd."

En dit is een stukje wat op de site stond:

"De ontdekking van de aquaporines (kanaaltjes die het water tussen de huidcellen vervoeren) was zo belangrijk dat ze met een Nobelprijs beloond werd!
Op basis van deze vondst werd HYDRA IQ ontwikkeld."


Klinkt goed!
Textuur&geur 3,5/5
Het is niet echt een luchtige crème. Als je met je vinger wat product pakt, voelt het best stevig. Maar zodra je het uitsmeert, voelt het heel glad en brengt dus makkelijk aan.
  De geur, daar ben ik niet zo dol op. Nivea beschrijft de geur van de crème als bergamot, mandarijn, sandelhout, musk en vanille. Wat ik ruik, is een saaie typische Nivea geur, eerlijk gezegd :P.

Werking 4,5/5
Tijdens het aanbrengen leek het een gewone body creme. Lekker glad, prima. Maar even later, voelde ik wel echt het verschil! M'n benen waren echt heel zacht en bleven dat ook. Dus misschien is het wel waar dat het tot 48 uur blijft hydrateren. Misschien ietsje minder. Maar ik vind het zeker een hele goede creme!

Prijs-kwaliteit 4/5
De creme is niets heel goedkoop, 6,99, maar natuurlijk ook neit heel duur. Ik vind dat 'ie z'n geld goed waard is.

Ik ben enthousiast en ik raad 'm zeker aan :)!

Edit: Dit artikel was voor gister, het was helemaal af. Maar doordat internet opeens heel traag was, lukte het gewoon niet om hem te publiceren. Sorry! Daardoor moest ik ook de helft opnieuw schrijven :(.Dit product is op gestuurd door een bedrijf, maar dat beïnvloedt niet dit review.

Photobucket

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ook een Nivea crème gehad (niet deze), maar die beviel mij ook erg goed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh handig, deze ga ik misschien ook wel even kopen! Het is volgens mij trouwens deze review ipv dit review ;) verder een topblog!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter ;)