zondag 30 oktober 2011

Ongelukje...


Ik heb een paar wonden, dus het zal moeilijk worden om looks te maken tot dit over is. Sorry!


Nee geintje, haha :P. (Super charming gezicht daar boven xD) Dit is make-up en ik ga jullie vandaag uitleggen hoe je blauwe plekken en een snee in je wang kan maken. Want je hoeft écht geen make-up artist te zijn om dit te kunnen!

Hoe maak je een realistische maar neppe snee
Het ziet er super echt uit, en voor mij was het makkelijker en mooier dan ik had gedacht. Nu heeft natuurlijk niet iedereen wimper lijm, maar je kunt langs de drogist gaan en de goedkoopste lijm kopen die je kan vinden. Maakt niet uit hoe bagger als 'ie maar niet is uitgedroogd ;).
Je hebt nodig:
 • Wimper lijm
 • Rode lippenstift
 • Rode oogschaduw
 • Pincet
 • Rode op transparante lipgloss
 • Blending brush
 • Heel smal kwastje
 • Eventueel een beetje paarse oogschaduw
 1. Smeer een dikke laag wimper lijm op je gezicht op de plek waar je de snee wilt, en natuurlijk in de vorm van een snee zoals bij mij. Dit kan je doen met een klein spateltje of een kwastje dat je niet meer belangrijk vindt.
 2. Wacht tot de lijm een beetje droog word. Pak dan het pincet en maak als het ware een snee in de lijm. Als de lijm zo goed als droog is pak je weer je pincet een knijp je de zijkanten een beetje naar elkaar toe. Maar niet te veel!
 3. De lijm moet nu echt helemaal droog zijn. Pak een fluffy blending brush en pak een tikkeltje rode oogschaduw of lippenstift. Het moet natuurlijk wel mat zijn, geen glitters of shimmers. Zorg dat het goed overloopt met je huid en dat het lijkt op een zwelling. Je kan ook met een héél klein beetje, echt heel weinig, paarse oogschaduw hetzelfde doen.
 4. Nu ga je de snee opvullen met zogenaamd bloed. Pak een super dun kwastje, bijv. voor eyeliner, en neem een bloedrode lippenstift en 'kleur de snee in'. Als laatste kun je met nog een beetje lipgloss hetzelfde doen. Dan lijkt het op echt bloed.Hoe maak je neppe blauwe plekken
Een stuk makkelijker en sneller dan de snee maar ook leuk!
Je hebt nodig:
 • Rode oogschaduw of lippenstift
 • En eventueel paarse of licht mosgroene oogschaduw
 • Blending brush
 1.  Pak je fluffy blending brush en neem een tikkeltje rode lippenstift of oogschaduw. Begin een willekeurige vorm van ongeveer anderhalve cm te deppen. 
 2. Als dat gelukt is kan je het een klein beetje blenden, maar niet te veel. 
 3. Om het wat meer als een bloed uitstorting er uit te laten zien kun je een bijv. beetje licht mosgroene oogschaduw of grauw paarse oogschaduw er bij blenden.
 Lippen
Je ziet er natuurlijk echt spring levend uit. Dus de lippen moeten ook niet kersen rood zijn van je stromende bloed :P. Pak een beetje foundation, concealer of nude lipstick en dep dat op je lippen. Wat ik ook nog heb gedaan is donkerpaars-bruine oogschaduw gedept op de plekken waar je lippen elkaar 'ontmoeten' en bij de outer corners.


Ogen
Bij de ogen heb ik verder niks bijzonders gedaan. Maar met diezelfde paars-bruine oogschaduw heb ik mijn wallen nog wat sterker aangezet met weer een fluffy blending brush.


Het is echt leuk om te doen. Ik had heel veel plezier tijdens het maken en je moet het natuurlijk aan iemand laten zien, haha :P. Succes!

 
Photobucket

2 opmerkingen:

 1. Wat supergaaf, leuk dat je uitgelegd hebt hoe je dit hebt gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!!
  Hihi, je zus helemaal rotgeschrokken zeker...

  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter ;)