woensdag 31 augustus 2011

DIY: Oversized t-shirt verknippen - Off the shoulder


Kleren maken zonder naaien, dat kan! Het enige wat je nodig hebt is een XXL t-shirt, een goede stof schaar en (kleermakers)krijt. Vandaag laat ik jullie een off the shoulder model zien.
Een tip: Bij de Zeeman heb je simpele witte t-shirts voor maar 1,80. Neem daar dus een kijkje. Of pik een t-shirt van je vader ;).

Wat moet je doen
  1. Leg je shirt plat op de grond. Als eerst gaan we knippen. Knip de hals ruim af. Knip ongeveer 1 cm verder dan de board. Knip daarna in een, of als je wilt twee kanten je mou door tot ongeveer 3 cm van de hals. Knip ook onder aan de mouw een halve cirkel af tot het eind van de mouw.
  2.  Trek aan de afgeknipte dingen zodat de randen mooi krom trekken.
  3. Doe het shirt weer aan en knoop de twee uiteindes bij de verknipte mouw(en) aan elkaar. Nu heb je een een grappig blote schouder effect.
  4. Trek alle overtollige ruimte van het shirt naar een kant, maak dat plat en zet op de plek waar het je heup raakt een streepje met krijt. Doe dit ook bij je oksel onder de mouw.
  5. Doe het shirt weer uit en trek die streep door. Knip nu repen tot de lijn. Ik koos voor brede. 
  6. Knip de uiteindes door zodat het "touwtjes" worden en trek hier ook weer aan.
  7. Doe het shirt weer aan en knoop alle uiteindes zo strak mogelijk aan elkaar vast.

Stap 1

Stap 5


Nu ben je klaar!TIP: Bij o.a. de Hema kun je transfer papier kopen. Daarop kan je iets printen met een inkjet printer en op je t-shirt strijken. Kijk bij de verschillende soorten papier.

Photobucket

2 opmerkingen:

  1. Gaaf! Ben laatst mijn kast eens gaan opruimen en heb mijn miskopen veranderd in leuke zomershirtjes, thanks! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter ;)