woensdag 17 augustus 2011

Boeken kaften - tips

Voor sommigen van ons, zit de vakantie er al weer bijna op. Dat betekent boeken kaften en je schoolspullen klaar maken. Daarom vandaag wat tips...

 •  Soms scheurt de kaft van je boek, als je het boek dicht doet. Daarom moet je altijd een beetje ruimte aan de zijkanten vrij laten. Maar niet te veel, je wilt niet dat je boek in kaft papier zwemt :p. •  Investeer in heel veel kaftpapier en kaft elk boek met een andere soort. Later zul je hier veel plezier van hebben omdat je niet steeds hoeft te zoeken naar "dat ene boek". Dit kun je ook doen met je schriften. Ook in de kast is het erg handig. Als dat niet kan, kan je eventueel ook nog rug etiketten opplakken, in bijvoorbeeld verschillende soorten.


 • Je hebt altijd wel wat restjes kaftpapier over. En dat gooien we natuurlijk niet weg ;). Wat je er bijvoorbeeld mee kan doen is figuurtjes erop uitknippen en die op je bijhorende schrift plakken. Zo heb je een DIY merk schrift ;D.
Voorbeeldje
 • Etiketten kan je ook heel goed zelf maken! In word heb je een instelling voor etiketten, waardoor je alleen het plaatje hoeft in te voegen dat je ontworpen hebt en dan kun je gaan printen op een wit etiketten vel. Die kun je vast in kantoorwinkels krijgen.
  • Misschien klinkt het voor jou kinderachtig, maar pimp je boeken. Het wordt leuk om naar te kijken. En als het goed gelukt is krijg je ook complimentjes! Bij Frans plak je Parijse plaatjes op, bij Engels plaatjes uit London, Scheikunde plaatjes uit het lab enz. En natuurlijk is We Heart It the place to be.
  • Je hoeft écht geen duur merk kaftpapier te kopen om leuke boeken te hebben. Pak een krant en gebruik die, gebruik effen kaftpapier en teken er met een dikke zwarte stift dierenprint op. Be creative!

  Photobucket


  2 opmerkingen:

  1. Ik koop maar 1 rol kaftpapier van de hema en daar heb ik meer dan genoeg aan! Je kunt dat kaftpapier ook nog pimpen, dan hoef je toch niet zoveel te kopen ?? :|

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! Bedankt voor alle leuke tips! Waar heb je dat leuke kaftpapier vandaan met volgeltjes+bloemen+landkaart? ;P

   BeantwoordenVerwijderen

  Laat gerust een reactie achter ;)